Pecsétszertartás

Ajánlott pecsétszertartások

 

1. Házassági eskü hitelesítése.

A házassági eskü ősi magyar szokás. Az eskü szövegét elmondhatjátok együtt vagy külön-külön is.

Érdemes az anyakönyvezetővel és/vagy az eljáró egyházi személlyel egyeztetni és közreműködését kérni, hogy lehetőség szerint a házasságkötési ceremóniába kerüljön beillessztésre a házassági eskü pecsétszertartással.

Az eskü szövege eltérő lehet attól függően, hogy katolikus, evangélikus, református vagy más egyház keretein belül házasodtok.

Egyháztól,  vallástól és akár házasságkötéstől is függetlenül megesküdhettek egymásnak, hogy jóban és rosszban, gazdagságban és szegénységben, egészségben és betegségben tisztelitek és soha el nem hagyjátok egymást. 

2. Az esküvői/házassági fogadalmak megerősítése

Már hazánkban is egyre elterjedtem, hogy a házasulandók az esküvő alkalmával fogadalmakat tesznek egymásnak. Amennyiben Ti is élnétek ezzel a lehetőséggel a fogadalmakat előre fogalmazzátok meg és írjátok le az általunk kínált pennával vagy klasszikus betűtípussal gépen.

Az esküvő során, az általatok választott időpontban (pl. vacsora előtt) olvassátok fel egymásnak és a fogadalom tétel után lássátok el kézjegyetekkel és pecséttel.

A fogadalmat tehetitek olyan helyre otthonotokban, ahol minden nap látjátok ,de lezárhatjátok egy borítékban is. Utóbbi esetben egy későbbi időpontban törhetitek fel a pecsétet, hogy emlékezzetek közös életetek kezdetére.

3. Az idézetetek örökérvényesítése

Pecsétszertartás részeként, „mert a pecsét örök időkre szól”, házasságkötésetekre választott idézetet is leírhatjátok, felolvashatjátok és együtt pecséttel láthatjátok el, annak érdekében, hogy otthonotokban minden nap emlékeztessen arra, minek a szellemében házasodtatok össze.

                                                                                                                                                      

Készítette Dongo Web Design