Pecsétszertartás

Esküvői ceremóniákra ajánljuk szertartásainkat, hogy még egyedibbé és emlékezetessebbé  tegyék a Nagy Napot.

Kedves Szerelmespár! 

Pár éve mi is izgalommal és tele várakozással álltunk házasságkötésünk napja előtt. Kerestünk valamit, ami klasszikus, de mégis egyedi, maradandó, de nem maradi. Valami olyat, ami a jövőben is értéket képvisel és felidézi majd azt a bizonyos napot…

Szerencsénk volt, mert munkánk során megismerkedtünk Velencében egy kis manufaktúrával, melynek egyedi, kézzel készült alkotásai lettek eszközei pecsétszertartásunknak.

A szívünk mélyéről ajánljuk nektek az általunk gondosan összeválogatott szettjeinket, melyeket  a webshopban és személyesen is megvásárolhattok nálunk. 

 

Filózófiánk

El tudtok-e képzelni szívmelengetőbbet, mint

 • amikor a boldogító igen kimondását a házassági eskü megtétele követi…,
 • amikor az esküvői fogadalmak vagy a házasságkötésre választott idézet felolvasását követően tintába mártott pennával írjátok alá neveiteket, már mint férj és feleség…,
 • amikor ketőttök monogramja vagy szerelmetek szimbóluma először körvonalazódik a tűz melegétől megolvadt viaszban…?

Hisszük, ha eskütöket, fogadalmaitokat vagy a választott idézetet aláírva és pecséttel megerősítve közös otthonotokban elhelyezitek akkor:

 • iránymutatóként szolgálnak a jövőben,
 • támogatni fognak a legnehezebb időkben is, hogy házasságotok olyan tartós maradjon, ahogyan azt ma a szívetek mélyén remélitek,
 • tíz, húsz év múlva pedig gyermekeitekkel közösen idézhetitek fel a házasságkötés napján tett ígéreteiteket.

 

Házasság az eskü és a pecsét kapcsolata

Házasságot csak önként és minden kényszertől mentesen szabad kötni. Ezek a családjog és az egyházjog szabályaiból is következnek.

Így esküt tenni is csak szabad akaratból, szívből jövően érdemes.

Ezért a pecsétszertartást nektek ajánljuk, akik szerelemből kívántok házasodni.

„Ahhoz, hogy az eskü varázsereje hasson, önként kell elmondanod, nem kényszerből. Nem én kényszerítelek, hogy elmondd az esküt. Azt kell elérnem, hogy el akard mondani”              Mindé Arnett

A pecsét az akaratnyilvánítás örökérvényűségének a jelképe

 

A Ti házassági pecsétetek

Velence a szerelem, a szenvedély és a romantika városa. Talán nem véletlen, hogy éppen ebben a városban a Szent Márk téren készülnek egyedi pecséteink, íróeszközeink bronz és muránói üveg felhasználásával.

Ti választhattok elegáns készleteinkből és rendelhetitek meg saját házassági pecséteteket, melyek lehetnek kettőtök család- vagy keresztnevének kezdő betűi vagy egy választott jelkép (pl.: Ámor, szív, yin-yang).

A múlt értékeit a jelen minőségével egyesítjük…

Ajánlott pecsétszertartások

 

1. Házassági eskü hitelesítése.

A házassági eskü ősi magyar szokás. Az eskü szövegét elmondhatjátok együtt vagy külön-külön is.

Érdemes az anyakönyvezetővel és/vagy az eljáró egyházi személlyel egyeztetni és közreműködését kérni, hogy lehetőség szerint a házasságkötési ceremóniába kerüljön beillessztésre a házassági eskü pecsétszertartással.

Az eskü szövege eltérő lehet attól függően, hogy katolikus, evangélikus, református vagy más egyház keretein belül házasodtok.

Egyháztól,  vallástól és akár házasságkötéstől is függetlenül megesküdhettek egymásnak, hogy jóban és rosszban, gazdagságban és szegénységben, egészségben és betegségben tisztelitek és soha el nem hagyjátok egymást. 

2. Az esküvői/házassági fogadalmak megerősítése

Már hazánkban is egyre elterjedtem, hogy a házasulandók az esküvő alkalmával fogadalmakat tesznek egymásnak. Amennyiben Ti is élnétek ezzel a lehetőséggel a fogadalmakat előre fogalmazzátok meg és írjátok le az általunk kínált pennával vagy klasszikus betűtípussal gépen.

Az esküvő során, az általatok választott időpontban (pl. vacsora előtt) olvassátok fel egymásnak és a fogadalom tétel után lássátok el kézjegyetekkel és pecséttel.

A fogadalmat tehetitek olyan helyre otthonotokban, ahol minden nap látjátok ,de lezárhatjátok egy borítékban is. Utóbbi esetben egy későbbi időpontban törhetitek fel a pecsétet, hogy emlékezzetek közös életetek kezdetére.

3. Az idézetetek örökérvényesítése

Pecsétszertartás részeként, „mert a pecsét örök időkre szól”, házasságkötésetekre választott idézetet is leírhatjátok, felolvashatjátok és együtt pecséttel láthatjátok el, annak érdekében, hogy otthonotokban minden nap emlékeztessen arra, minek a szellemében házasodtatok össze.

                                                                                                                                                      

Lépésről lépésre/hogyan használjuk...

 • Az idézet szövegét írjátok le kézzel pennával és tintával – vagy klasszikus betűtípussal gépen – a mellékelt fejléces papírra már az esküvőtök előtt.
 • Az esküvői szertás keretében olvassátok fel, majd aláírásotokkal erősítsétek meg.
 • Gyújtsátok meg a tégely kanócát és a viaszt a lángba tartva csepegtessetek egy kb. két cm átmérőjő kört az aláírásaitok közé, majd pár másodperc múlva nyomjátok bele a házastársi monogrammotokat, pecséteteket.
 • Néhány máspdperc múlva távolítsátok el a pecsétet a viaszból és a színező pasztával emeljétek ki a kontúrokat.

 

Mire használhatod még?

 1. Amennyiben kifejezetten személyes meghívókat szeretnétek, írjátok meg őket (vagy alá) pennával és tintával, majd a pecséttel a romantikus hatás garantált.
 2. Menüsor, ültetőkártya,vendégkönyv egyediv tételéhez
 3. Házassági fogadalom megerősítése időszakonként
 4. Ezüst és arany lakodalom alkalmával
 5. Végül, de nem utolsó sorban, biztossak vagyunk abban, hogy megszeretitek ezt az egyedi és személyes módját a klasszikus kommunikációnak és közös életetek során számos szívhez szóló üzenetet, levelet vagy éppen naplót fogtok írni, pecséttel ellátni, ami bizonyítéka lesz annak, hogy jól döntöttetek, amikor megrendeltétek ezt a nem mindennapi készletet.
Pecsét szettek
Pecsét szettek
Készítette Dongo Web Design