Műtermi illatok, érzések

Szerző: | 2017.10.08. | Blog

Vinczellér Imrénél

Egy élő legendánál tett látogatás mindig óriási élmény. Vinczellér Imre festőművész azon kevesek közé tartozik, akiknek életében nyílt állandó kiállítása, az övé Kalocsán a Képtárban idén nyáron.

Budai műterem lakását belengi a tehetség, és a felmenőiről mesélt anekdótáin keresztül is jelenlevő Művészet szellemisége.

Egyik nagybátyja Hevessy István művészettörténész, filmesztéta. Másik nagybátyja Kasselik László festőművész, akik megalapozták mesterségbeli tudását, de mesterének vallja Borsos Miklós szobrászművészt is. Indulásakor Tóth Menyhért festőművész volt rá hatással.

Festményei több mint 30 éve szerepelnek hazai és nemzetközi tárlatokon, főként Franciaországban. Eddig 52 önálló kiállítása volt, 137 hazai és nemzetközi tárlaton vett részt.

Számos díja közül néhány: Bács-Kiskun Megyei Művészeti és Tudományos Díj, Molnár c. Pál Díj, Marceille-M.C.A. Nemzetközi Kiállításson -Grande Prix , Magyar Köztársaág Arany Érdemkeresztje, Príma-díj, Bács-Kiskun Megyéért-díj

Festményein családja kultúrtörténeti emlékeit, tárgyi szellemi fragmentumait idézi szürreális nyelven. Képei mind mind egy egy emlék, történet ihlette alkotás.
Zenei tanulmányai lenyomatai, emlékei is visszaköszönnek sok festményén, a rá jellemző vöröses barna, zöld színekben.

A régi szép időket idéző festményein elmerengeve mindig megnyugszom, szinte meditatív állapotba kerülök. Személyiségét felidézve ez az érzés csak erősödik.

Fontos információ

Honlapunkon szereplő képek tájékoztató jellegűek. Lehet, hogy az adott alkotás már nem elérhető.

Aktuális kínálatunkért vagy bármilyen kérdéssel hívja üzletünket:

nyitvatartási időben a

06-76-484-393

telefonszámon, vagy érdeklődjön írásban itt vagy e mailen a galeria@egaleria.hu címen, illetve itt az oldalunk üzenő formján keresztül!

További jó nézelődést kívánunk a facebook és instagram profilunkon is , ahol naponta az aktuális kínálatból teszünk fel képeket.

Köszönjük érdeklődését.
E-galéria csapata
Kecskemét, Deák tér 6. /Alföld Áruház külső üzletsora/

Nyitva tartás

Hétfő: Zárva
Kedd - Péntek
10:00 - 13:00
14:30 - 17:30
Szombat: 10:00 - 12:30
Vasárnap: Zárva

Elérhetőségeink

6000, Kecskemét,
Deák Ferenc tér 6.

Telefon

Farkas Edina
+36 30 963 2184

Dr. Somfai Balázs
+36 30 227 6142

Küldjön üzenetet!

E Galéria az interneten

[et_social_follow icon_style="flip" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="light" network_names="true"]