Festmények

Uzonyi Ferenc

1963-ban született Hajdúböszörményben. Előbb plakátokat készített, majd egyetemi évei alatt a DATE Csontváry, majd a Mata János Képzőművészeti Körben tevékenykedett. Tanárai Rácz Imre, Lukács Gábor, Gilbert Lupfer, Kapcsa János és Fátyol Zoltán voltak. 1987-ben az egyetemek között meghirdetett képzőművészeti pályázaton I. díjat kapott. 1991 óta szabadfoglalkozású képzőművész. Hazai és külhoni tárlatokon szerepelt. Számos debreceni kiállítás mellett művei rendszeresen jelen vannak az Őszi Tárlatokon és bemutatókon, Budapesten, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Szolnokon, Kaposváron, stb. Kollektív kiállítása volt New Yorkban 2001-ben. Három alkalommal szerepelt Bécsben, ezen kívül Hamburgban, Karlsruhéban, Lentiben, Langenbachban. Festészete erősen természet centrikus. Többnyire szimbolista jellegű figurális kompozíciókat és csendéleteket fest. Kedvenc témája a napraforgó. A DOTE Galériában nyílt kiállít

1988-ban az egyetemek között meghirdetett festészeti pályázaton első díjat nyert. A Debreceni Elan Galéria felfedezettje volt, majd 27 évesen tagja lett a Debreceni Műhelynek. Már ekkor önálló kiállítása nyílt Hamburgban, majd Karlsruhéban és Langenbachban

Külföldi tanulmányúton járt Párizsban, Milánóban és Prágában ahol festészetére nagy hatást gyakoroltak az impresszionisták.
A 90-es években rendszeres látogatója volt a Zebegényi és Mártélyi Képzőművészeti Táboroknak, Kopasz Tamás, Fodor József, Neuberger István irányításával. Festészetében a fény játékát keresi, kedvelt témái a városképek, utcarészletek, csendéletek, portrék és impresszionista jellegű figurális témák. Az elmúlt két évtizedben több mint 30 önálló kiállítása volt, festményei számos külföldi gyűjtőhöz eljutottak, Japántól Amerikáig. Munkái országszerte megtalálhatók.

2017 ben a Párizsi Szalon kiállításán ő képviselete Magyarországot, ahol non-figuratív képeivel nagy sikert aratva elhozta a külön díjat is. Munkáiból több párizsi galéria is kiállítást szervez.

Fontos információ

Honlapunkon szereplő képek tájékoztató jellegűek. Lehet, hogy az adott alkotás már nem elérhető.

Aktuális kínálatunkért vagy bármilyen kérdéssel hívja üzletünket:

hétköznapokon 9.30-tól 18 óráig,

szombaton 9-13 óráig a

06-76-484-393

telefonszámon, vagy érdeklődjön írásban itt vagy e mailen a galeria@egaleria.hu címen, illetve itt az oldalunk üzenő formján keresztül!

További jó nézelődést kívánunk a facebook és instagram profilunkon is , ahol naponta az aktuális kínálatból teszünk fel képeket.

Köszönjük érdeklődését.
E-galéria csapata
Kecskemét, Deák tér 6. /Alföld Áruház külső üzletsora/

Nyitva tartás

Hétfő: Zárva
Kedd - Péntek
10:00 - 13:00
14:30 - 17:30
Szombat: 10:00 - 12:30
Vasárnap: Zárva

Elérhetőségeink

6000, Kecskemét,
Deák Ferenc tér 6.

Telefon

Farkas Edina
+36 30 963 2184

Dr. Somfai Balázs
+36 30 227 6142

Küldjön üzenetet!

E Galéria az interneten

[et_social_follow icon_style="flip" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="light" network_names="true"]