Festmények

Vinczellér Imre

Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett Príma-díjas festőművész.Mestere: Bráda Tibor, Patay László. Budapesten és Kalocsán él. 1984-től tagja a Művészeti Alapnak, 1988-tól a Magyar Képző- és Iparművészek Országos Egyesületének, valamint 1998-tól a Rézkarcoló Művészek Alkotó Közösségének /Koller Galériának, 1991-től a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének és 2000-től a Magyar Festők Társaságának, a Molnár C. Pál Művészeti Társaságnak, 2002-től az Új Gresham Körnek. 2004-ben sikerrel szerepelt a Párizsi Szalon kiállításán a Carrousel du Louvre-ban (Société National des Beaux-Arts), ahol a Francia Művészeti Tudományos és Irodalmi Akadémiai Társaságba (Arts-Sciences-Lettres Société Académique Francaise) nyert felvételt, amely 2005-ben eddigi festészeti munkásságáért a Diplôme de Medaille d Or kitüntetést adományozta. Tanulmányúton járt Párizsban, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Görögországban és Madridban.

Egyik nagybátyja Hevesy Iván művészettörténész, filmesztéta, másik nagybátyja Kasselik László festőművész, akik megalapozták mesterségbeli tudását, de mesterének vallja továbbá Borsos Miklós szobrászművészt is. Indulásakor Tóth Menyhért festőművész volt festészetére hatással. Festményei több mint harminc éve szerepelnek hazai és nemzetközi tárlatokon, főként Franciaországban.

Zenei tanulmányai alapján készítette a kortárs (főként Bartók) zenére festett, intenzív színvilágú adaptációit. Koncert képeinek ciklusában a hangszerek fotórealista részleteinek hangsúlyozása és az egyes zeneművek hatására absztrakt, erős szín-és fény kontrasztokra épülő expresszív kompozíció jellemzi. Sydney-koncert sorozatának első részét a Sydney Operaházban mutatta be.

Azonos művészi kifejezőerő hatja át figurális és nonfiguratív festményeit is. Festményei, kollázsai gyakran dolgozzák fel családja kultúrtörténeti emlékeit és művészi tradícióinak tárgyi, vagy szellemi fragmentumait. Zsánerjeleneteihez leginkább Rembrandt közvetlen előadásmódját és meleg barna színeit alkalmazza archaizáló, szürrealisztikus átiratban.
Külön sorozatot festett az egykor Kalocsán is megforduló Liszt Ferencről. Mányoki Ádámnak tisztelgő sorozatánál a magyar barokk festészet legkiválóbb mesterének művészetét, – dinamikus kompozíciós és szerkesztésmódját, jellemző képi elemeit, színvilágát – dolgozza fel egyedien izgalmas, modern festményekké.

Míg művészetének kezdeti időszakában számos tájképet festett, újabb természetábrázolásai olyan szürreális víziók, amelyeknek csupán egy-egy eleme – gyakorta egy madár – része a valóvilágnak. Különös vonzalmat érez a transzcendens, földöntúli világ szféráinak ábrázolásához. Sejtelmes, misztikus témáihoz gyakran alkalmaz monokróm zöld és vörösesbarna koloritot. Egyes képei nyugtalanságot sugároznak, más művei pedig derűs nyugalom forrásai, míg egyéb festményei inkább groteszk tartalmuknál fogva rögződnek emlékezetünkben. Vinczellér Imre festészete alapvetően a harmónia és a diszharmónia kérdéseire keres választ.

Fontos információ

Honlapunkon szereplő képek tájékoztató jellegűek. Lehet, hogy az adott alkotás már nem elérhető.

Aktuális kínálatunkért vagy bármilyen kérdéssel hívja üzletünket:

hétköznapokon 9.30-tól 18 óráig,

szombaton 9-13 óráig a

06-76-484-393

telefonszámon, vagy érdeklődjön írásban itt vagy e mailen a galeria@egaleria.hu címen, illetve itt az oldalunk üzenő formján keresztül!

További jó nézelődést kívánunk a facebook és instagram profilunkon is , ahol naponta az aktuális kínálatból teszünk fel képeket.

Köszönjük érdeklődését.
E-galéria csapata
Kecskemét, Deák tér 6. /Alföld Áruház külső üzletsora/

Nyitva tartás

Hétfő: Zárva
Kedd - Péntek
10:00 - 13:00
14:30 - 17:30
Szombat: 10:00 - 12:30
Vasárnap: Zárva

Elérhetőségeink

6000, Kecskemét,
Deák Ferenc tér 6.

Telefon

Farkas Edina
+36 30 963 2184

Dr. Somfai Balázs
+36 30 227 6142

Küldjön üzenetet!

E Galéria az interneten

[et_social_follow icon_style="flip" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="light" network_names="true"]