Iparművészeti
alkotások

Angelo Minuti

1947-ben Bergamo megyében – Olaszországban – születtem. 1969-ban a Milánói Művészeti Főiskolán megszereztem a „művészmesteri” tanítói oklevelet.

Mint Milánó legrégebbi bronzöntöde tulajdonosa és művészeti vezetője az elkövetkező években a legfontosabb olasz szobrászokkal működtem együtt és segítettem nagyméretű szobrok létrehozásában.

1975-ben kezdtem el Olaszországban személyes és csoportos kiállításokon részt venni és a világ több helyén kiállítani, mint Japán, Taiwan, Franciaország, Németország, a Kaliforniai San Diego. Milánóban a

legfontosabb kiállításaim: Galleria Treves (1976, 1977, 1978,1980). Számos művem nyilvános helyeken találhatók meg, többek között egy féldombormű, amely II. János Pált ábrázolja és a pápa személyesen avatta fel a svájci Ceriniaban. Luciano Pavarotti arcképéről szobrot készítettem személyes ismerettség kapcsán és akinek a gyűjteményében van a „Musica e Poesia” címet viselő szobrom.

Szerepelek két rajzommal egy 1994-ben kezdődött „A kis herceg”-nek dedikált vándorkiállításon, amely később számos európai és amerikai nagyvárosban volt látható.

1999-2000-ben megvalósítottam egy 33 négyzetméteres nagyságú bronz fél-domborművet és egy 11 méter széles kaput szintén bronzból, amelyeket egy Milánóhoz közeli villában helyeztek el.

Az olasz sajtó legfontosabb lapjaiban szerepeltem, ahol neves művészkritikusok, mint Carlo Franza, Pedro Fiori, Carlo Facchinetti, Dino Villani, Gianni Brusamolino méltatták munkásságomat.

Több országos versenyen nyertem díjakat. Ilyen az 1975-ben megrendezett Solenghi verseny Spotornoban, az 1976-os „Leone d oro” Milánóban, a „Firme d oggi” Alassioban, vagy az 1977-ben Milánóban megrendezett „Navaglio Grande”, illetve a legnanoi „Umanitá nell Arte”.

2000 nyarán Magyarországra költöztem. Itt találtam meg a művészetemhez szükséges oly fontos nyugalmat és harmóniát. A természet ölében élek, ahol közvetlen kapcsolatban vagyok az évszakokkal, a fénnyel, a táj szépségével.

A kecskeméti Kisfaludi Ház előtt avatták fel „Repülés” című alkotásomat 2004-ben, ami nem csak a repülésnek állít emléket, hanem mindazoknak, akik hivatásul választották e veszélyes foglalkozást és áldozatot hoztak a repülés dicsőségéért. 2008-ban a Kecskeméthez tartozó Hetényegyházi Művelődési Házban avatták fel az intézmény névadójának, Móricz Zsigmondról készített szobromat, amely azóta is a kulturális intézmény udvarán áll.

Művészetemre a kételvűség jellemző. Munkáimban megtalálhatók az ellentétek, amelyek kontrasztot alkotnak, de összekötődnek. A figurális alkotásaimban sok fantáziával és szabadsággal kezelem az anatómiát. Az ihlet forrása számomra a természet formái, ezt támasztják alá az utóbbi időszakban készített műveim.

Fontos információ

Honlapunkon szereplő képek tájékoztató jellegűek. Lehet, hogy az adott alkotás már nem elérhető.

Aktuális kínálatunkért vagy bármilyen kérdéssel hívja üzletünket:

nyitvatartási időben a

06-76-484-393

telefonszámon, vagy érdeklődjön írásban itt vagy e mailen a galeria@egaleria.hu címen, illetve itt az oldalunk üzenő formján keresztül!

További jó nézelődést kívánunk a facebook és instagram profilunkon is , ahol naponta az aktuális kínálatból teszünk fel képeket.

Köszönjük érdeklődését.
E-galéria csapata
Kecskemét, Deák tér 6. /Alföld Áruház külső üzletsora/

Nyitva tartás

Hétfő: Zárva
Kedd - Péntek
10:00 - 13:00
14:30 - 17:30
Szombat: 10:00 - 12:30
Vasárnap: Zárva

Elérhetőségeink

6000, Kecskemét,
Deák Ferenc tér 6.

Telefon

Farkas Edina
+36 30 963 2184

Dr. Somfai Balázs
+36 30 227 6142

Küldjön üzenetet!

E Galéria az interneten

[et_social_follow icon_style="flip" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="light" network_names="true"]