Iparművészeti
alkotások

Lovas – Rácz

Lovas Katalin Rácz Péter, keramikus házaspár

Agyagba zárt távoli világ
részlet

„A művészet mindig találkozás. Egy-egy alkotásban a sejt és a világegyetem, a pillanat és az örökkévalóság szembesülhet egymással. Ez tükröződik Lovas Katalin és Rácz Péter kerámiáiról is. A győri művész házaspár Ménfőcsanakon nyílt kiállítása azt bizonyítja: könnyedén átjárható az a génekben rejtező híd, amely évezredeket és átjárhatatlannak tűnő távolságokat köt össze. Rácz Péter holdezüst kerámiamozaikokból komponált csenddarabokat. Emberléptékkel mintázta meg a csillagot, s egy-egy parányi ablakot nyitott néma titkaikra. Makacsul szólongatja az időt, kérdéseket küld, majd a visszaérkező „hangokat” rögtön agyagba menti. Ebből a teremtő törekvésből egy különös világ született. Tárgyai néha a magyar paraszti kultúra, máskor a távoli etruszk vagy éppen a babilóniai kerámiaművészet alkotásait idézik. […]
Lovas Katalin is erről az álomországról mesél. Magányba zárt nőalakjaiból valami titokzatos méltóság árad. Érzéseikről, a lelkükben motoszkáló állapotról nem rezzenéstelen arcuk, hanem egy-egy gesztus, a vállukra terített vagy szédítő lendülettel testükre csavart ruhadarab árulkodik. A sejtelmes messzeségbe tekint mindegyikük, talán választ vár odafentről.”

Fontos információ

Honlapunkon szereplő képek tájékoztató jellegűek. Lehet, hogy az adott alkotás már nem elérhető.

Aktuális kínálatunkért vagy bármilyen kérdéssel hívja üzletünket:

nyitvatartási időben a

06-76-484-393

telefonszámon, vagy érdeklődjön írásban itt vagy e mailen a galeria@egaleria.hu címen, illetve itt az oldalunk üzenő formján keresztül!

További jó nézelődést kívánunk a facebook és instagram profilunkon is , ahol naponta az aktuális kínálatból teszünk fel képeket.

Köszönjük érdeklődését.
E-galéria csapata
Kecskemét, Deák tér 6. /Alföld Áruház külső üzletsora/

Nyitva tartás

Hétfő: Zárva
Kedd - Péntek
10:00 - 13:00
14:30 - 17:30
Szombat: 10:00 - 12:30
Vasárnap: Zárva

Elérhetőségeink

6000, Kecskemét,
Deák Ferenc tér 6.

Telefon

Farkas Edina
+36 30 963 2184

Dr. Somfai Balázs
+36 30 227 6142

Küldjön üzenetet!

E Galéria az interneten

[et_social_follow icon_style="flip" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="light" network_names="true"]