Jog vagy áldás?!

Szerző: | 2019.12.03. | Blog

Jog vagy áldás?!


Sokan mindent, amivel rendelkeznek természetesnek vesznek és azt hiszik, hogy mindenhez joguk volt és van… Beszélhetünk ember alkotta úgynevezett “pozitív jogról” (ez a hatályos jog) és nem embertől eredeztethető természetjogról (nevezik Isten alkotta jognak is). Optimális esetben a pozitiv jog összhangban van a természetjoggal. Természetjognak tekintjük például a szólás és lelkiismereti szabadsághoz, az önvédelemhez vagy magántulajdonhoz való jogot.  Az élethez való jogunkkal kapcsolatban  érdemes megjegyezni, hogy ezen alapvető jogunk is csak velünk “születik”, azaz élve születésünktől érvényesíthető.

Nincs azonban sem jogunk és nem is feltétlenül természetes az a számos áldás, amikkel remélhetőleg többségünk rendelkezik: egészség, család, otthon, munka, étel, autó, kultúra, béke, barátság, társ… Nincs jogunk például egészségesnek születni, csak egészségügyi ellátáshoz van jogunk, nincs jogunk saját családunkba születni, mert hagyhattak volna inkubátorban, de nincs jogunk “eleget” keresni, látni-olvasni, új autóval járni, lakást, házat, nyaralót birtokolni, barátokra lelni, szeretni vagy szeretve lenni, 80 évig élni,  együtt megöregedni… Sokaknak ezek nagy része nem adatik meg, mert nincs jogunk (lehetőségünk, esélyünk, képességünk…) hozzá. Ha azonban Neked ezek közül bármely mégis megadatott, akkor vedd számba őket esténként, mert a hála megnyitja a szívet.. és kívánhatunk-e ennél többet..?!

Békés Ünnepeket! 

Fontos információ

Honlapunkon szereplő képek tájékoztató jellegűek. Lehet, hogy az adott alkotás már nem elérhető.

Aktuális kínálatunkért vagy bármilyen kérdéssel hívja üzletünket:

nyitvatartási időben a

06-76-484-393

telefonszámon, vagy érdeklődjön írásban itt vagy e mailen a galeria@egaleria.hu címen, illetve itt az oldalunk üzenő formján keresztül!

További jó nézelődést kívánunk a facebook és instagram profilunkon is , ahol naponta az aktuális kínálatból teszünk fel képeket.

Köszönjük érdeklődését.
E-galéria csapata
Kecskemét, Deák tér 6. /Alföld Áruház külső üzletsora/

Nyitva tartás

Hétfő: Zárva
Kedd - Péntek
10:00 - 13:00
14:30 - 17:30
Szombat: 10:00 - 12:30
Vasárnap: Zárva

Elérhetőségeink

6000, Kecskemét,
Deák Ferenc tér 6.

Telefon

Farkas Edina
+36 30 963 2184

Dr. Somfai Balázs
+36 30 227 6142

Küldjön üzenetet!

E Galéria az interneten

[et_social_follow icon_style="flip" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="light" network_names="true"]